OBAVEŠTENJE!

Trenutno nema obaveštenja.Prijava za profesore

Lozinka:

Stranice

Razno

Zabava

  • Igrica tetris

 


O nama

Tehnička škola u Majdanpeku je registrovana 05.06.1991.godine. Smeštena je u zgradi čija je površina 4210m². Škola raspolaže sportskim terenima,bibliotekom sa 12000 knjiga, fiskulturnom salom i sa 15000m² prostora oko zgrade.

1961. godine počinje sa radom Škola učenika u privredi. Škola je imala i metalski i elektro smer i školsku radionicu za praktičnu obuku od početka i završetka školovanja.

29.03.1967. godine Republički sekretarijat za obrazovanje i kulturu doneo je Rešenje o otvaranju škole za KV radnike u Majdanpeku kao isturenog odeljenja Tehničke škole „ Inženjer Šistek ”, Bor. U početku su obrazovani kvalifikovani radnici,floteri i kopači na površinskom kopu,a kasnije i druga zanimanja i profili shodno potrebama industrije.

1970. godine u Majdanpeku je otvorena OOUR istureno odeljenje u Majdanpeku pri Tehničko-školskom centru Bor, gde se obavljalo obrazovanje za tehničare, ali i za kvalifikovane i specijalizovane radnike iz oblasti obojene metalurgije i rudarsva, mašinstva, elektrotehnike, a prema verifikaciji nastavnog plana i programa.

1970. godine u Majdanpeku je izgrađena nova montažna zgrada za školu i internat (455m² i 212m² internatskog prostora).

Početak školske 1976/1977 godine je karekterističan preseljenjem učenika iz montažne u veliku, lepu, novosagrađenu, opremljenu,u to vreme najsavremenijim sredstvima i učilima, danas zgrada Tehničke škole Majdanpek. Kabinetska nastava je u potpunosti zadovoljavala normativne zahteve obrazovnog-vaspitnog rada.

Početkom školske 1977/1978 godine izdvaja se OOUR istureno odeljenje Majdanpek iz sastava Radne organizacije Tehničko-školskog centra Bor i 25.11.1977.godine od strane Republičkog sekretarijata za obrazovanje i kulturu verifikuje se u Obrazovni centar „Mile Arsenijević Bandera”Majdanpek.

Ovaj obrazovni centar je brojao preko 1500 učenika,oko 38 odeljenja sa više obrazovnih profila i zanimanja, matalurškog,rudarskog,mašinskog, saobraćajnog, elektrotehničkog, ekonomsko-trgovinskog i prirodno-naučnog (programerskog) smera.

Od obrazovnog centra „Mile Arsenijević Bandera”, Majdanpek nastaju dve škole, Gimnazija,koja je tada imala 207 đaka i 7 odeljenja i srednja stručna škola, Tehnička škola sa 919 đaka i 34 odeljenja.

Rešenjem od 05.06.1991. godine, briše se Obrazovni centar „Mile Arsenijević Bandera” Majdanpek, usled osnivanja Tehničke škole Majdanpek. Tehnička škola u Majdanpeku danas ima tri područja rada: elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala i ekonomija.

Tehniška škola obrazuje i vaspitava mlade generacije za rad, kao i za nastavak školovanja. Veliki broj učenika iz ove škole su studenti, stručnjaci a i vredni radnici.